Татуировки – Tattoos

Татуировки – Tattoos


Какво трябва да знаем, преди да си направим татуировки?

 

Какво точно представляват татусите и какво трябва да знаем, преди да посетим някое студио за татуировки?

Татуировката е постоянна, трайна рисунка или символ върху кожата, която много прилича на боди арт, но за разлика от него се поставя с помощта на игла и пигменти, които се вкарват под най – горния слой на кожата. За разлика от грубоватите татуси/Tattoos/, които са се правели преди много години в домашни условия, днес татуировките са цели произведения за изкуството.

Те могат да бъдат изключително разнообразни както по размери, така и като цветове. В зависимост от сложността на татуировката, процедурата по поставянето може да отнеме от няколко минути, до няколко часа.
Разкрасяването на тялото по този начин води началото си от древни времена. Още тогава хората са се татуирали, за да отбележат принадлежност към опредена каста, религия или други причини.
Днес татуировките се правят, защото татуирането се е превърнало във вид изкуство, защото е красиво и стилно и най – вече, защото подчертава индивидуалността на човека.

Разгледайте пълния татуировки каталог на тази страница:

http://tatuirovki.bg/tatuirovki/tatuirovki-katalog/

Какви са стъпките, които е добре да предприемете, ако сте решили да се татуирате за пръв път?

• Избор на татуировки. Това е много важен избор, затова го обмислете внимателно.
• Къде ще изберете мястото за вашата първа татуировка също е от значение. Обмислете внимателно избора си, а ако не можете сами да се справите с избора, се допитайте до татуиста, на който сте се спрели. Той ще ви покаже различни модели на татуси, както и татуировки каталог, от които ще се ориентирате много бързо и лесно.

 

Избор на татуировки

Избор на татуировки

Избор на място и форма на Вашата татуировка

Важно е да се съобрази моделът и неговата форма с мястото, за да се получи естетичен ефект, сякаш се слива с тялото Ви и е част от него. Когато конкретизирате модела, изчакайте да мине малко време, идеята да престои известно време в съзнанието Ви. Ако през това време не промените драстично виждането си за рисунката, смело я направете.  Съществува и вариант, в който да не можете да изберете сами от цялото многообразие. Винаги можете да попитате за съвет Вашия татуист. Всеки татуист има собствен стил и начин на работа.  Разгледайте неговите работи и преценете дали отговарят на вашата концепция за татуировката.

Изработка на татуировката

Днес татуировките се изработват посредством специални машинки. За момента се различават основно електромагнитни, роторни и пневматични. В зависимост от размера и вида на татуировката има различни по размер накрайници и игли. Боите в по-голямата си част са на растителна основа.  Преди каквато и да е интервенция с машинката, се нанася шаблон с избраното изображение. Той дава възможност да добиете финална представа, как ще изглежда завършената творба и последен шанс за размисъл.

 

Татуировките могат да служат като чисто визуална промяна, но и да бъдат интерпретирани като огледало на вътрешния свят на отделния индивид.  Най –често те превъплащават  силна  емоция, вяра, принадлежност към определено съсловие,  форма на бунт, сантиментален спомен или свободомислие. Все по-често се използват като способ за прикриване на белези.