Символи:

 

Татуировки Феникс

В последните години татуировките Феникс станаха много актуални и предпочитани и от мъжете от дамите. Фениксът носи ясната символика на възкресението, прераждането и новото начало. Доста често Феникса в татуировките е обвит в пламъци, които символизират победата над смъртта. Татуировка Феникс стои много добре както на гърба, така и на други части на тялото.

 

Татуировки Дракон

Драконите са важна част от японската митология. В много митове е свързван с плодородието и женската сила. Много богини на смъртта са изобразявани във формата на дракон. В япония съществува вярване, че първия император е потомък на дракон. Много често, хората, които защитават японското кралско семейство имат татуировка на дракон. Тези митични същества, според японските вярвания нямат крила, имат глава на камила, лапи на тигър, нокти на орел, люспи на шаран, дълги мустаци и на врата могат да имат бижу. Японските драконови татуировки символизират сила, семейство, защита на дома и семейството, а също и дълголетие. . В Африка и Индия змеят е свързан с богатства и съкровища. Смята се, че татуиран, той носи късмет и власт на своя притежател. Обикновено дракон избират непоправимите оптимисти, които обичат предизвикателствата

 

Има различни видове японски татуировки дракон, който има различни значения.

Нека да видим какви са те:

  • Sui-RiuВярвало се е, че този вид предвещава бури. Бил е цар дракон, повелител на дъждовете. Вярвало се е, че е имал способността да оцветява дъжда в червено.
  • Han-Riu: Счита се, че е достигал 50 фута височина и е един от най- големите дракони според японската митология. Изобразяван е с множество ивици по тялото.
  • Ка-Riu: Един от най-малките дракони в японската митология, способен на язвителни атаки и оцветен в червени краски.

 

 

Татуировка Риба кои

на западния човек може да му се стори чудно, че с тази красива риба са свързани огромен брой митове. Извън Япония тя е позната като яркооцветена в бяло, златно, оранжево и дори пъстроцветна риба, която очарова колекционерите, но може да се види и из общодостъпни езера. Японският шаран, или КОИ, е една от най – популярните и красиви японски татуировки – красотата определя символното й значение. Макар и с китайски произход, в Япония шаранът е почитан заради мъжките качества. За него се знае, че прескача смело водопади, а когато бъде уловен, лежи върху дъската за рязане в очакване на ножа, без да трепне, също както самураят посреща меча. Тази тема датира още от времето на древен Китай. Една легенда разказва как един кои успял да се изкачи по водопада в едно езеро и се превърнал в дракон. Така рибата станала символ на стремежа и постиженията. Накрая стоически издръжливият шаран започнал да се свързва с толкова много положителни мъжки качества, че станал символ на ежегодния фестивал за Деня на момчето в Япония, където знамена с шарани се развяват пред къщата – по едно за всеки от синовете на семейството. В татуировките, особено в съчетание с течаща вода, той символизира храброст, способност да постига високи цели и да преодолява трудностите.

 

Татуировка Самурай

изображения на самураи, които размахват прочутите си мечове или носят характерните си шлемове, се използват в японските тауировки поне от времето на героите „Суикоден”. Самураите били военна каста в японското феодално общество, прочути с изкусното владеене на меча и стриктно спазване на кодекса на честта, според който живеели и умирали. Смелост, стоицизъм  и вярност до готовност за извършване на ритуално самоубийство пред възможността за опозоряване – това е най – характерно за тези воини. Татуировките, чиито мотиви били изобразени върху дървени плочки, понякога представят самурая в жестока сцена на насилие. Също толкова често са изобразявани как атакуват с високо вдигнат над главата меч. Самураите дават възможност за използването на ярки цветове, тъй като одеждите им (кимона) били много пищни.

 

Татуировка Самурайски шлем

използва се и самостоятелно в японските татуировки. Макар и част от бойното снаряжение, той е характерен сам по себе си и може да бъде богато украсен. Изработен е от метал и обикновено включва подвижна задна част, която стига до раменете, а отред представлява маска с форма на разгневени демони, които трябвало да всяват страх.

 

 

Татуировка Канджи

е една от систените за писане на японски. Тя е основана на йероглифи, взаимствани от китайските, и за несвикналото око, двете много си приличат. Много татуировки както на Запад, така и на Изток използват тези символи, за да изписват специални или важни думи, (като любов например – картинка)

 

Они – двурогият японски дявол е популярна японска татуировка. Той е може би най- често срещаното призрачно създание в японската космология и обикновено се изобразява като буйстващ, разярен и жесток. Почти винаги е рисуван с рога, но лицето му може да бъде доста различно, подобно на маските НО. По принцип е розов, червен, или синьо – сивкав. В по-старите предания дяволът приема будизма и става благороден закрилник.

 

Порта Тории – когато се използва като татуировка, този прочут символ на Япония обикновено е придружен и от други символи от религията и философията на Далечния изток. Тории символизира шинтоистка порта, вход към свещено място или особен пейзаж. Често пъти изобразявани в черно, важен символен цвят, те се срещат из цяла Япония, но най – вероятно водят произхода си от Китай, а вероятно преди това от Индия. Портата тории символизира разделянето на земния свят от божествения.

 
Татуировки, татуировки каталог, студио татуировки софия