Татуировки каталог

Татуировки каталог


Ако сте взели решение да си направите татуировка, тогава вече сте наясно, че тя ще е с вас до края на живота ви. В професионалните студия предлагат татуировки каталог, от който клиентите могат да избират и едновременно с това да се посъветват с татуиста доколко избраната татуировка ще е подходяща за тяхния тип кожа или структура на тялото. Значението на татуировките е изключително важно, затова ви съветваме и вас, преди да кажете „искам tattoo” да разгледате татуировки каталога, който ще ви предложат в студиото и да попитате татуиста за значението на татуировките.   Кои са най – популярните татуировки и какво е тяхното значение?

•        Татуировки имена

Този вид татто надписи е изключително популярен и сред мъжете и сред жените. Обикновено този вид татуировки избират хората, които искат да носят името на любим човек, предмет или страна винаги със себе си. Много от съвременните звезди като Дейвид Бекъм например, който освен всичките си останали татуировки има и татуирани имената на децата си върху тялото си.

•        Татуировки на гърба

Тези татуси също са много популярни и актуални и при двата пола. Разликата е, че мъжете предпочитат обемни татуировки на животни, дракони или татуси от митологията, които символизират сила, надмощие, прецизност, а жените избират от татуировки каталога най – често татуировки с малко по – друга символика. Актуалните дамски татуировки на гърба са най – често татто надписи, които представляват някаква сентенция, любима мисъл и просто нещо, което носи силен емоционален заряд. Дамите, които желаят татуировка на гърба избират най – често татуси на цветя, ангелски крила, птици или пеперуди, които символизират невинност, любов и дори свенливост.

•        Татуировки Феникс

В последните години татуировките Феникс станаха много актуални и предпочитани и от мъжете от дамите. Фениксът носи ясната символика на възкресението, прераждането и новото начало. Доста често Феникса в татуировките е обвит в пламъци, които символизират победата над смъртта. Татуировка Феникс стои много добре както на гърба, така и на други части на тялото.

Разгледайте каталога с татуировки надписи:

http://tatuirovki.bg/tatuirovki/tatuirovki-nadpisi/

 

 

Това е примерен татуировки каталог, избрали сме интересни модели на различни автори.

Наши авторски татуировки може да разгледате тук:

http://tatuirovki.bg/tatuirovki/avtorski-tatuirovki/

 

 

Официален сайт на Р. Хернандез

 

•        Татуировки японски стил

В момента този стил е  най – популярен не само у нас, но и по света. Татусите в японски стил се различават коренно от западните татуировки. Пиърсингът е застъпен в японската култура от дълбока древност и днес японските татуси разказват цели истории. Доста популярни са японските татуировки изобразяващи различни митологични същества като дракони или демони, но в татуировки каталога все по – често се срещат и татуси на цъфнала череша ( която символизира красотата, радостта и преходността ) и рибата, символ на успеха, силата и щастието.

•        Татуировки, които символизират сила

Драконовите татуировки – Драконите митични същества, които властват и по земя и по въздух. В различните култури значението на драконовата татуировка е различно. В източните култури драконовата татуировка се смята, че носи щастие, докато в западните култури тя носи нещастие и зло. Японските драконови татуировки символизират дълголетие, защита на семейството и дома, сила. Китайските драконови татуси символизират мъжеството, интелекта, силата, здравето и хармонията. Много интересна е татуировката на тигров дракон, а ако тигър и дракон са татуирани на едно ниво, това означава, че символизират ИН и ЯН ( доброто и злото); Татуировки на животни – този вид татуси обикновено представляват свирепи и безпощадни животни, които ни карат да мислим, че и човека, който е избрал такава татуировка притежава такива качества. Татуси с тигър или лъв например символизират сила, крокодила и синия кит символизират прецизност, ловкост, а конят е символ на сила и издръжливост; •        Митологични татуировки – Най – често срещаните митологични символи са татуировките на Херкулес, който символизира силата, на Атина, Арес, Артемида, Аполон и други богове от гръцката митология, които символизират отново силата, мощта и мъдростта.   Докато току – що описаните татуировки каталог са по – скоро мъжки, следващите са сред любимите на женската половина.   •        Татуировка Роза – Най  — разпространения символ на розата е чистата и неподправената любов. Освен тази символика обаче има и друга. Черната роза е много популярна татуировка, която можете да откриете във всички татуировки каталог. Татуировка Черна роза символизира тъга, смърт или страдание. •        Татуировка Пеперуда – И тази татуировка е сред любимите на дамите, тъй като освен, че пеперудите изглеждат изключително красиво на всяка част на тялото, те символизират красотата и изяществото.   Стилове:

  1.              Японски – изкуството на героя

Татуирането е практикувано в Япония поне от V век преди Христа. За различни цели : разкрасяване, магически ритуали и като способ за отличаване на престъпниците. Изисканият стил на японското татуиране, който познаваме днес е вдъхновен от публикувана през XVIII век новела „Суикоден” (в превод „Водната граница”) , която разказва за банда, подобна на тази на Робин Худ от XII век. Книгата отразява въжделенията на подтиснатите класи в този период, но направила истински бум чак в средата на XIX век, когато героите били илюстрирани от Утагава Куниоши и отпечатани  с дървени клишета. Тя проследява подвизите на 108 герои, като по – голямата част от персонажите в нея били татуирани. Единият от тях имал 9 дракона, друг – много цветя, а трети – огромен тигър. Те оказали голямо въздействие върху света на татуировките и оригиналните рисунки продължават да се използват до ден днешен. Татуировките, вдъхновени от романа се асоциирали с огнеборците на Японската столица. Банди от безработни хулигани били привлечени от правителството, за да сформират първата пожарна бригада на страната. Всички те изключително са се възхищавали на героите от романа и се татуирали почти изцяло, с изключение на главата, ръцете и стъпалата.  Дизайна на татуировките им бил представен предимно от водни  символи, дракони, шарани. Всяка една огнеборска група имала специфичен знак, с който се обозначавала. След като татуирането набрало популярност сред работещото население на Йедо (старото име на японската столица Токио), стиловете и картините еволюирали. В средата на XIX век били установени подходящите стандарти за тема и разположение на татуировката. Всяка татуировка била правена като голям цялостен образ, покриващ гърба, гърдите, корема, бедрата или ръцете. Не е изненадващо, че японският стил на татуиране с интелигентните композиции, прецизно техническо изпълнение  и брилянтни цветове, заинтригуващи въображението, са вдъхновили много западни татуисти да претворят някои от най- добрите им работи.   Символи:   Дракон – Драконите са важна част от японската митология. В много митове е свързван с плодородието и женската сила. Много богини на смъртта са изобразявани във формата на дракон. В япония съществува вярване, че първия император е потомък на дракон. Много често, хората, които защитават японското кралско семейство имат татуировка на дракон. Тези митични същества, според японските вярвания нямат крила, имат глава на камила, лапи на тигър, нокти на орел, люспи на шаран, дълги мустаци и на врата могат да имат бижу. Японските драконови татуировки символизират сила, семейство, защита на дома и семейството, а също и дълголетие. . В Африка и Индия змеят е свързан с богатства и съкровища. Смята се, че татуиран, той носи късмет и власт на своя притежател. Обикновено дракон избират непоправимите оптимисти, които обичат предизвикателствата Има различни видове японски татуировки дракон, който има различни значения. Нека да видим какви са те:

  • Sui-RiuВярвало се е, че този вид предвещава бури. Бил е цар дракон, повелител на дъждовете. Вярвало се е, че е имал способността да оцветява дъжда в червено.
  • Han-Riu: Счита се, че е достигал 50 фута височина и е един от най- големите дракони според японската митология. Изобразяван е с множество ивици по тялото.
  • Ка-Riu: Един от най-малките дракони в японската митология, способен на язвителни атаки и оцветен в червени краски.

 

Риба кои

– на западния човек може да му се стори чудно, че с тази красива риба са свързани огромен брой митове. Извън Япония тя е позната като яркооцветена в бяло, златно, оранжево и дори пъстроцветна риба, която очарова колекционерите, но може да се види и из общодостъпни езера. Японският шаран, или КОИ, е една от най – популярните и красиви японски татуировки – красотата определя символното й значение. Макар и с китайски произход, в Япония шаранът е почитан заради мъжките качества. За него се знае, че прескача смело водопади, а когато бъде уловен, лежи върху дъската за рязане в очакване на ножа, без да трепне, също както самураят посреща меча. Тази тема датира още от времето на древен Китай. Една легенда разказва как един кои успял да се изкачи по водопада в едно езеро и се превърнал в дракон. Така рибата станала символ на стремежа и постиженията. Накрая стоически издръжливият шаран започнал да се свързва с толкова много положителни мъжки качества, че станал символ на ежегодния фестивал за Деня на момчето в Япония, където знамена с шарани се развяват пред къщата – по едно за всеки от синовете на семейството. В татуировките, особено в съчетание с течаща вода, той символизира храброст, способност да постига високи цели и да преодолява трудностите.   Самурай  – изображения на самураи, които размахват прочутите си мечове или носят характерните си шлемове, се използват в японските тауировки поне от времето на героите „Суикоден”. Самураите били военна каста в японското феодално общество, прочути с изкусното владеене на меча и стриктно спазване на кодекса на честта, според който живеели и умирали. Смелост, стоицизъм  и вярност до готовност за извършване на ритуално самоубийство пред възможността за опозоряване – това е най – характерно за тези воини. Татуировките, чиито мотиви били изобразени върху дървени плочки, понякога представят самурая в жестока сцена на насилие. Също толкова често са изобразявани как атакуват с високо вдигнат над главата меч. Самураите дават възможност за използването на ярки цветове, тъй като одеждите им (кимона) били много пищни.   Самурайски шлем – използва се и самостоятелно в японските татуировки. Макар и част от бойното снаряжение, той е характерен сам по себе си и може да бъде богато украсен. Изработен е от метал и обикновено включва подвижна задна част, която стига до раменете, а отред представлява маска с форма на разгневени демони, които трябвало да всяват страх.     Канджи – е една от систените за писане на японски. Тя е основана на йероглифи, взаимствани от китайските, и за несвикналото око, двете много си приличат. Много татуировки както на Запад, така и на Изток използват тези символи, за да изписват специални или важни думи, (като любов например – картинка)   Они – двурогият японски дявол е популярна японска татуировка. Той е може би най- често срещаното призрачно създание в японската космология и обикновено се изобразява като буйстващ, разярен и жесток. Почти винаги е рисуван с рога, но лицето му може да бъде доста различно, подобно на маските НО. По принцип е розов, червен, или синьо – сивкав. В по-старите предания дяволът приема будизма и става благороден закрилник.   Порта Тории – когато се използва като татуировка, този прочут символ на Япония обикновено е придружен и от други символи от религията и философията на Далечния изток. Тории символизира шинтоистка порта, вход към свещено място или особен пейзаж. Често пъти изобразявани в черно, важен символен цвят, те се срещат из цяла Япония, но най – вероятно водят произхода си от Китай, а вероятно преди това от Индия. Портата тории символизира разделянето на земния свят от божествения.