Пиърсинг

Пиърсинг


БОДИПИЪРСИНГ

Пробиването на пиърсинг може да боли  ако е изпълнено неправилно. Пробиване, изпълнено от  професионалист, ще отнеме само 1 – 2 секунди, което значи, че болката е минимална.

Въпреки че пробиването на пиърсинг е различно изживяване за всеки отделен човек, може да се сравни с убождане от игла при взимане на кръв. Не се използва упойка, тъй като поставянето й е по-болезнено от самото пробиване. Помнете, че упойката се поставя подкожно с игла. За времето, което това, професионалистът ще е приключил с пробиването и поставянето на пиърсинга. Упойката е излишна и болезнена и може да удължи заздравителния период, да причини ненужно кървене, подуване или алергична реакция.Когато пробиването е завършено, тялото ще реагира’ естествено с отделянето на ендорфини и адреналин – натурално произвеждани вещества, които повишават търпимостта на тялото към болка. Тази реакция ще намали всякакво чувство на болка.

 

 

Пачето-пиърсър

Пачето-пиърсър

 

Забележка: Всякакви видове наркотици само ще засилят чувството за болка и страх. Алкохолът ще предизвика ненужно и прекалено кървене. Всички наркотични вещества трябва да се избягват преди и след пробиването за период от 24 часа.

Използва ли се пистолет?

Пробиване на пиърсинг на езика

Пробиване на пиърсинг на езика

Пробиване на пиърсинг

Пробиване на пиърсинг

 

 

 

 

 

 

Не! Пистолет не трябва да се използва никога за пробиване на тяло или лице. Пистолетите са неточни, по-болезнени и по-малко безопасни от използваните стерилни игли. Пистолетът се използва предимно и само за пробиване на нос и меката част на ушите.

Как се извършва пробиването?

Процедурата е проста, но е важно да се знаят характерните особености. Инструментите и бижуто трябва да са стерилизирани. Мястото на пробиване трябва да се почисти с дезинфектант. Поставянето се реализира най-добре с използването на хирургически неръждаеми инструменти и игли за еднократна употреба, които са предназначени за медицински манипулации.

Маркирането на точното място за пробиване от двете страни е много важно от здравословна и естетична гледна точка. Неправилното поставяне може да предизвика изхвърляне, белези или дори нервна криза.

След като пробиването е осъществено, обецата се пъха в специалния шлаух. който е върху иглата и се изважда от дупката отвътре навън без повече дискомфорт. Пробитото място се почиства с дезинфектанти.

Забележка: Уверете се, че човекът, който извършва бодипиърсинг, има достатъчно опит за това

Защо не мога да се пробия?

Ние си запазваме правото да откажем обслужване на всеки.

В допълнение следват причините, съгласно които пробиването няма да бъде извършено: I взимате лекарства или имате алергии към метали; – имате здравословни проблеми, които да забавят зарастването; /Ако някое от тези условия важи за вас, трябва да се консултирате с лекар./ | вие сте под въздействието на алкохол или наркотици;

1 вие искате пробиване в област, в която е възможно обецата да бъде изхвърлена или

може да постави възможен здравословен риск; | вие желаете повече пробивания наведнъж: Ние препоръчваме да не правите прекалено много пробивания за кратък период, особено ако те имат дълъг период на заздравяване.

Ще се отрази ли на живота ми?

 

Ще можете да ходите на работа, също така и да спортувате. Пътувания, плуване, гореща вана. джакузи трябва да се избягват през заздравителния период. Ако имате обеца на пъпа, трябва да прецените начина си на обличане. Всички тесни дрехи върху пъпа могат да раздразнят мястото I Да увеличат заздравителния период, тялото да изхвърли обецата или да зарасне накриво. Обеци по гениталиите и устата могат да се отразят на начина ви на живот по време на заздравителния период. Сексуалните контакти трябва да се избягват, докато обецата не зарасне напълно.

Какъв вид обеца трябва да използвам?

Металът, използван за обеци, трябва да е полиран до огледалност. за да не потъмнява и корозира. Завършената повърхност трябва да бъде без шупли, което ще попречи на развитието на бактерии и вируси. Хирургическата неръждаема стомана е най-подходящият метал за използване в лялото. Ние използваме 316Ь хирургическа неръждаема стомана. Видът й се използва от болници за хирургически импланти. Хирургическата стомана е сребърна на цвят и задоволява всички изисквания. Заслужават си и цветните алтернативи на хирургическата стомана 1 титан и ниобий, които са разработени за космически технологии. Но тези цветни метали са склонни да побеляват, особено ако се използват за ново пробиване. Доброкачествено сребро не задоволява по-горе изложените условия и за това не може да се използва за пробиване. Дори и при зарастнали дупки, среброто много лесно може да причини разраняване и изхвърляне. 18-каратовото злато отговаря на стандарта, но е много по-скъпо. След като специалистът реши каква дебелина и диаметър са подходящи за вас. вие можете да си изберете от широка гама бижута. Правилните измервания са решаващи за вашето пробиване и за правилното му зарастване.

Как да се грижа за него?

Вашият пиърсър ще ви даде информация за нужните грижи за обецата ви. Много е важно да спазвате съвестно процедурата. Моля, не търсете съвети от приятели или хора, които не са професионалисти. Запомнете, всеки е различен. Грижата за вашия пиърсинг ще отнема не повече от 5 минути на ден. Превързване в областта на пробиване не се препоръчва, защото мястото има нужда от кислород за да заздравее. Моля. дръжте пробитото място сухо и избягвайте мръсни дрехи и пипането с мръсни ръце. Личната хигиена е задължителна. Пиърсингът трябва да се приема като дълбоко пробиване и трябва да се третира съобразно това. Инструкциите за грижа се базират на здравия разум, но са усъвършенствани на базата на нашия опит.

Какво да правя в случай на инфекция?

Инфекция може да възникне, ако инструкциите за последващи грижи не са спазени. Когато и да

е, ако имате някакви проблеми с вашия пиърсинг. ние сме тук. за да ви помогнем.

Ако имате още въпроси относно вашия бодипиърсинг, моля обадете се или елате в студиото.