Обица на езика

Обица на езика


Обеца на езика – унисекс решение за пиърсинг

 

 

 

В различните култури пиърсинга на езика е съществувал като част от различни езически ритуали, като начин да се изпадне в транс и разбира се за разкрасяване.

В наши дни поставянето на обеца на езика започва да набива популярност след появата на украшенията от неръждаема ( медицинска) стомана през 1980 година.

Популярността си този вид украса на тялото дължи на първото професионално пиърсинг студио в САЩ Gauntlet, където за пръв път поставят обеца на езика.

 

 

Каква е процедурата по поставяне на обецата?

 

Пробиване на пиърсинг на езика

Пробиване на пиърсинг на езика

 

•        Задължително е да се насочите към професионално студио за татуировки и пиърсинг, за да сте спокойни за безпроблемното и безопасно поставяне на обецата на езика.

•        Пиърсърът ще ви разясни процедурата и ще очертае с маркер мястото, където ще пробие езика, за да постави обецата;

•        Езикът се захваща със специална щипка, за да бъде неподвижен докато пиърсърът побива езика с игла. ( Ако езика се пробива отгоре на надолу това става с пиърсинг игла, а ако е отдолу нагоре процедурата се извършва с куха игла );

•        Веднага след като езика е пробит се поставя обеца, която е с по – голяма дължина от обичайната, тъй като в първите един – два дни езика се подува. Без паника! Подуването на езика е напълно нормално и преминава до няколко дни! През това време, за да облекчите състоянието си можете да приемате студени напитки или да смучете лед;

•        Обецата на езика се поставя обикновено по протежение  на средната линия на езика, на около 1,9 см от върха на езика.

•        След като езика заздравее напълно трябва да посетите студиото за татуировки и пиърсинг отново, за да бъде сменена временната обеца с по – къса. Обецата, която сте си избрали е добре да бъде с около 2 – 4 мм. по – къса от временната, но това е въпрос на анатомия.

•        Обецата на езика се поставя наклонена на една страна, за да е далеч от зъбите и към по – високата част на небцето.