Как да се грижите за вашата татуировка


 
 

Грижа за татуировката.

След като татуировката е завършена, е необходимо да се намаже с вазелин и да се обвие с наелоново фолио (стреч). То не позволява на лимфата да изсъхне и да образува голяма коричка. Фолиото се маха след 12 часа.  Мястото се измива с хладка вода и сапун, подсушава се и се оставя да диша.  На втория ден от направата трябва да започнете да я мажете с гентамицин или витамерфен. Маже се между два и три пъти на ден, като се нанася много тънък слой върху кожата. Не е препоръчително да се прекалява с количеството или да се третира с други препарати.

Преди къпане трябва да намажете по-обилно с вазелин и да се залепи фолио, за да не попада вода директно върху татуировката.

Важно е татуировката да се маже с вазелин и да не се мокри докато не падне коричката. Този процес отнема от 7 до 10 дни в зависимост от типа кожа. Не трябва да се излага на пряка слънчева светлина поне месец.  В зависимост от мястото, на което е направена татуировката, трябва да избирате по-широки дрехи от естествени материали. Те ще позволяват до кожата да достига въздух.  Не е препоръчително да мажете мястото вечерно време.

По  въпросите, свързани с поддръжката на татуса, най-добре е да следвате съветите единствено на татуиста си и да не се влияете от мнението на познати, освен ако не са медицински лица.