За Нас


студио за татуировки

студио за татуировки

 

 

Здравейте,

 Казвам се Петър Димитров, но съм по-известен като Пешо Татула. С татуиране се занимавам от началото на 90-те, когато зедно с колегата ми Емил Сапаревски основахме едно от първите студия за татуировки в София, кв. Лагера – Inky Dragon.

 Работя в различни стилове, рисувам и изработвам персонализирани дизайни за татуировки. Харесва ми да правя черно-бели, кубистични и абстрактни форми, занимавам се и с портрети и реалистични татуировки. Покривам белези, коригирам и освежавам готови или остарeли татуировки (Сover up).

Стиловете ми на рисуване и татуиране:
Abstract, Biomechanic, Black and grey, Blackwork, Geometric, Japanese, Portraiture, Realism, Sketch, Surrealism, Traditional/Oldschool, Trash Polka, Tribal, Watercolour.
Обичам и импровизациите и, ако клиентът има желание за нещо уникално и спонтанно, татуирам Freehand.
Имам и марка за алтернативно облекло – AnyExit. Това е и името на студиото ми за татуировки, което се намира в центъра на София на ул. Славянска 35 (на гърба на мавзолей – гробницата на Княз Батенберг).
Мога да предложа богат избор на модели за татуировки в различните стилове. Но за мен най-ценно е разработването на индивидуалната идея. Обичам да рисувам дизайни за татуировки и е удоволствие да обсъдим и създадем заедно с всеки клиент визията на неговата уникална татуировка. Когато започнах да се занимавам професионално с татуиране, нямахме достъп до интернет и не разполагахме с толкова много информация, нито имахме възможност да правим графичен дизайн или цифрова обработка на моделите за татуировки. Крайният резултат зависеше от фантазията и уменията на татуиста. Същото се отнася и до машинките, които се налагаше да сглобявам сам, преди да поръчам първото си професионално оборудване от Щатите.

По време на практиката ми съм се сблъсквал с много предизвикателства, натрупал съм незаменим опит и съм минал през много и различни стилове и модните тенденции, които се сменяха динамично през годините. Затова бих препоръчал да не се влияете много от трендовете в момента, тъй като те ще отминат рано или късно, а татуировката остава и трябва да ви носи радост и удоволствие. Помислете хубаво върху смисъла на татуировката за вас. Обадете се и с радост ще обсъдим идеите ви. Преди всичко помнете, че татуировката е израз на нещо по-дълбоко и съкровено, на вашия мироглед и идентичност. Но все пак тя е и едно бижу върху вашето тяло и трябва да стои красиво, да допринася за вашия естетичен външен вид и самочувствие. Важно е да се съобрят големината и формата на татуировката спрямо мястото, където ще бъде изрисувана върху тялото – хубаво е да следва ествствените му извивки, да има добри пропорции и симетрия, за да изглежда красиво и да привлича погледите с възхищение.
AnyExitTattoo студио отговаря на всички стандарти и изисквания за хигиена и стерилност, използвам еднократни материали, работя с висококачествени бои и консумативи.
Логичен и често задаван е и въпросът за цената на татуировката. Тя се определя на база нейната големина, сложност и време за изработка, така че един професионалист може да определи цената само след финализиране на дизайна на татуировката.
Обичам да си сътруднича и да обменям опит и идеи с колеги. Понякога гостувам в други студиа за татуировки, друг път каня гост татуисти при мен.
Съосновател съм на първите Тату фестове в България, още в началото на утвърждаването на тату културата у нас. Дълги години организирах и първия Extreme Film Fest в България, воден от увлечението си по екстремните спортове. Един от основателите съм на wakeboarding-а в България, който практикувам и днес с удоволствие.
Иначе обичам природата, работя върху много и различни проекти като например иновативно надуваемо спасително оборудване и уникални дизайни и изобретения от high tech материали с приоложения в различни области.